Tetwan’da ciddi oy artışı beklentisi

2019 seçimlerinde hilelerle HDP’nin elinden alınan Tetwan’da DEM Parti’nin bu seçimlerde önemli bir oy artışı sağlaması bekleniyor. DEM Parti Eşbaşkan Adayı Belkıza Beştaş Epözdemir, “Belediyeyi 1 Nisan'da halkımıza teslim edeceğiz” dedi.

YEREL SEÇİMLER

Bedlîs’in (Bitlis) Tetwan (Tatvan) ilçesinde DEM Parti’nin seçim çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. 2019 seçimlerinde yapılan hilelerle AKP’nin kazandığının ilan edildiği Tetwan’da halk, AKP’li belediyenin ilçeye hiçbir hizmet yapmadığını söylüyor. 

DEM Parti’nin yoğun bir şekilde çalıştığı ve iktidarın taşıma seçmenlerle yeniden almaya çalıştığı Tatvan Belediyesi Eşbaşkan Adayı Belkıza Beştaş Epözdemir, ANF’ye konuştu.

Her seçim döneminin farklı olduğunu, koşullarının aynı olmadığını belirten Belkıza Beştaş Epözdemir, AKP’nin 2016’da yaptığı kontrollü darbe sonrası 2019’da Tatvan, Malazgirt gibi HDP’nin kazandığı yerlerde darbeyle belediyeyi aldığını söyledi. Eşbaşkan, şöyle devam etti: “Seçimin son virajına girerken kadın, gençlik ile birlikte çoğalmaya devam ediyoruz. Seçimin son haftasında arkadaşlarımız ile birlikte Hukuk Komisyonu, Bilgi İşlem, Sandık Kurulu üyeleri, Okul sorumluları ve müşahitler üzerinde eğitim ve yoğunlaşmalarımıza ağırlık veriyoruz. 2019'da kazandığımız ve seçim akşamı halkımızın iradesine yapılan darbeyle alınan halkımızın evini, belediyesini, eşbaşkanlık sistemimizden aldığımız güç, moral ve heyecanla 1 Nisan'da halkımıza teslim edeceğiz.”

AKP’LİLERE DE UMUT OLMUŞUZ

Tetwan’da sadece kendi tabanlarına değil, diğer partilere oy verenlere de umut olduklarını, insanların DEM Parti çalışmalarına ilgi duyduğunu söyleyen Belkıza Beştaş Epözdemir, şunları dile getirdi: “Tatvan çok ağır bedeller ödemiş adı, yükü ve halka karşı sorumlulukları ağır ve kutlu bir yer. Çalışmalara başladığımız ilk günden bugüne ayak bastığımız her yerde halkımızın büyük coşkusuyla karşılaşıyoruz, pozitif enerjiyi görüyoruz. Burada yorgun bir AKP belediyeciliği ile karşı karşıyayız. Partimize, bizlere yönelik bir inanç var. Sadece bizim tabanımız değil, şimdiye kadar AKP’ye ve diğer partilere oy verenler de böyle. Her kesime umut olmuşuz. Bu yüzden omuzlarımızda ağır bir sorumluluk var. Toplumun tüm kesimlerine umut olmak ciddi ve değerlidir. Partimizde kadın ve gençlikte inanç, güç, dinamizm, sevgi var. 1 Nisan'da feribottaki kervanı limanda bekleyen Tatvan halkımız ile buluşturmada kararlıyız.” 

BÜTÜN DİNAMİKLERİN SÖZÜ OLACAK

Tetwan’ın turizm potansiyeli olmasına rağmen AKP’li belediye tarafından ilçenin yok edilmek istendiğini söyleyen Belkıza Beştaş Epözdemir, kent ile ilgili projelerin halkla, gençlerle, kadınlarla, emekçilerle birlikte ele alınacağını, kentin bütün dinamiklerinin belediyede söz hakkının olacağını belirtti. Belkiza Beştaş Epözdemir, şöyle konuştu: “Partimizin en değerli emektarları olan kadın ve gençliği, Tatvan'da ki halkımıza öncülük görev ve sorumluluk bilincini geliştirip birlikte kadınları, gençleri yaşamın bütün alanlarında var eden projeler gerçekleştireceğiz. Tatvan gençliğinin önünü, yönünü kesen, yok sayan, işsiz bırakan, gelecekleri ile oynayan, toplumsal ahlaktan uzaklaştırma, gençliğin ruhunu yok etmeye yönelik yaklaşımlara dur deyip, toplumun öncü gücü yapma, rollerini oynamaları için onlarla birlikte projeler gerçekleştirip uygulayacağız.”

SEÇİM BEYANNAMELERİNE İŞARET ETTİ

Genel ve kadın seçim beyannamelerine işaret eden Belkıza Beştaş Epözdemir, eşit temsiliyet ve yerel demokrasiyi baz alarak projeleri kadın eliyle yapılandıracaklarını söyledi. Belkıza Beştaş Epözdemir, şunları ifade etti: “Tatvan da iktidar olan belediyeciliğin kapattığı kurumlarımızın (Mizgin Kadın Dayanışma Merkezi gibi) tekrar açmasından başlayarak, kadın meclislerinin kurulmasına, kadınlar için JINKART’tan Özgür Kadın Kooperatiflerine, hafıza merkezlerinden genç, kadın, öocuk, engelliler için birçok projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Belediye bünyesi altında süt ve süt ürünlerini alıp satışını sağlayacağız. Kendi üretip kendi satacağı ve ekonomik özgürlük konusunda rahatlayacakları projeler yapacağız."